1

.

Δεν θα πιστεύετε τι έκανε αυτή κοπέλα για να βγάλει το χαρτζιλίκι της και τώρα κάνει "χρυσές δουλειές"...





tromaktiko6037.jpg
Τον περασμένο Φεβρουάριο...

η Angel Card, πρωτοετής στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα, βρήκε μία διαφήμιση σε τοίχο του πανεπιστημίου της που υποσχόταν την αγορά σημειώσεων. Έτσι ανέβασε τις πρώτες








της σημειώσεις από το μάθημα Race, and Ethnicity στο website Flashnotes (τώρα νομάζεται Luvo) και κέρδισε 5 δολάρια.



"Η εξεταστική τελείωσε με επιτυχία για την Card, αφού 66 φοιτητές αγόρασαν τις σημειώσεις της, με την Luvo να κρατά προμήθεια 30% και την ίδια να κερδίζει 178 δολάρια. Μέχρι να τελειώσουν τα μαθήματα της Ιστορίας και της μακροοικονομίας, είχε βγάλει άλλα 700 δολάρια από τις σημειώσεις της.



Η Luvo, είναι εταιρεία της Βοστόνης όπου πωλούνται σημειώσεις και άλλα βοηθήματα για φοιτητές, ενώ έχει 118.000 χρήστες, αναφέρει στο Bloomberg o 27χρονος Mike Matousek, ιδρυτής της εταιρείας. Οι φοιτητές που








επιλέγουν να "ανεβάσουν" στο σάιτ της εταιρείας τις σημειώσεις τους κερδίζουν 400 δολάρια ανά εξάμηνο, σημειώνει.



Το 2010, η πολιτεία της Καλιφόρνια έκλεισε ένα αντίστοιχο σάιτ, με την ονομασία NoteUtopia, το οποίο και μετά εξαγοράστηκε από την Luvo.



Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η αγορά σημειώσεων είναι στην ουσία απάτη, με τον Dennis Schnittker, εκπρόσωπο τύπου της πολιτείας της Φλόριντα να τονίζει ότι δεν ενθαρρύνει τους φοιτητές να κάνουν κάτι τέτοιο.



Πάντως η εταιρεία Chegg προσέθεσε στις υπηρεσίες της από








το 2010 το Chegg Study, αφού εξαγόρασε τις Cramster, Notehall, Course Hero και Nexus Notes. «Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι χρήσιμη για φοιτητές που χρειάζονται βοήθεια της τελευταίας στιγμής», αναφέρει ο Scott Shane καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve του Κλεβελαντ.